Hvordan rengør jeg mine havehynder?

Du griller med dine venner i haven, men pludselig spilder du ved et uheld sauce på din havepude. Du har lagt dig til at solbade et stykke tid, og der er fedtpletter i dine pyntepuder. Din have og pyntepuder skal tåle meget hårdere, end du tror. Vi har fundet ud af, hvordan man bedst renser de mest almindelige pletter.

Hvordan rengør jeg min have og pyntepuder:

Da have- og pyntepuder fås i forskellige typer stoffer, og fordi ikke hver plet er ens, er der desværre ikke en enkelt magisk løsning, der får hver plet til at forsvinde.

Læs videre for at finde ud af, hvordan du fjerner de mest almindelige pletter. I denne blog kan du også læse om særlige beskyttelsessprays, og hvorfor du skal passe på med solen. Til sidst diskuteres det også, hvordan og hvornår du skal opbevare hynderne.

Første ting først!
For det første skal du passe på, at du aldrig lægger havepuder eller pyntepuder i vaskemaskinen, som ikke har en aftagelig lynlås. Dette kan ødelægge både dine puder og din vaskemaskine. For det andet kræver ni ud af ti pletter øjeblikkelig handling. Venter du for længe med at rense pletten, kan den trænge dybere ind i stoffet. Dette kan nogle gange gøre pletten sværere at fjerne eller aldrig vil væk.

Forskellige pletter, forskellige løsninger
Fedtpletter (såsom solcreme og mayonnaise)

Hvad skal du bruge til dette?

Vanish eller vaskemiddel
En ren klud
Lunkent vand
Bland lidt lunkent vand med Vanish eller rengøringsmiddel og dup det på pletten med den rene klud. Lad det virke i 30 minutter. Pas på ikke at gnide, da dette kan gøre pletten større.

Vask derefter pudebetrækket i vaskemaskinen efter vaskeanvisningen på etiketten. Hvis betrækket ikke kan fjernes fra puden, dup det med en ren klud og lunkent vand, indtil Vanish eller vaskemidlet er godt opløst. Tør derefter pudebetrækket indendørs eller udendørs i skyggen.

rødvin

Hvad skal jeg bruge til dette?

bagepulver
Hvid eddike
Vand
En ren klud
Også i tilfælde af en portvinsplet: tag handling med det samme! Drys bagepulver over pletten og hæld derefter hvid eddike over den. Du vil se, at dette får bagepulver til at bruse. Bliv ved med at hælde eddiken, indtil den holder op med at bruse. Dup derefter området tørt med en ren klud. Næste dag er det bedst at skylle det sted, hvor pletten var, med vand.

Med eller uden bordsalt eller hvidvin?
Meningerne er meget delte om at rense rødvinspletter med bordsalt eller hvidvin. Nogle sværger til disse to “rensere”, og nogle siger, at de kun kan gøre pletten værre. Vi tør derfor ikke råde dig til at bruge en af ​​disse midler.

fugleklatter

Hvad skal jeg bruge til dette?
For eksempel et gammelt betalingskort eller en gammel brødkniv
En ren klud
varmt vand
Eventuelt Dreft, Vanish eller vaskemiddel
Fjern først alle afføringsrester. Dup derefter pletten med en varm ren klud. Du kan eventuelt bruge lidt Dreft, Vanish eller vaskemiddel (på grund af den dårlige lugt). Sørg for altid at fjerne resterne inden rengøring. Gør du dette omvendt, kan pletten blive større. Når pletten er væk, lad puden tørre i skyggen eller indendørs.

skimmelsvamp
Når dine puder har ligget for længe i fugtige omgivelser, kan der udvikle sig et lag mug på puderne.

Hvad skal jeg bruge til dette?

Børst med lette børster
naturlig eddike
spraydåse
Dreft
ren klud
Koldt og varmt vand
Børst først den snavsede pude ren og bank den ud. Fyld spraydåsen med noget naturlig eddike og spray både for- og bagside godt. Lad den naturlige eddike trække i 10 minutter.

Bland ¾ varmt vand med ¼ Dreft og fugt den rene klud. Tør forsiden og bagsiden af ​​puden godt af. Gnid derefter puden igen med en ren klud med koldt vand. Lad puden tørre indendørs eller i skyggen. Spray puden igen med den naturlige eddike, det mindsker chancen for at skimmelsvampen kommer tilbage.

Hvis dit pudebetræk kan vaskes i vaskemaskinen, tilsæt en lille kop naturlig eddike til det. Dette sikrer at skimmelsvampen forsvinder og pudebetrækket bliver pænt og rent.

Støv
Støv på dine puder er selvfølgelig ikke et stort problem. Men hvis du vil fjerne støv fra dine puder, er det bedst at gøre dette med en børste med bløde, tynde børster. Stryg over puden for at fjerne stoffet.

Have- og pyntehynder med aftageligt betræk
Ved køb af dine hynder skal du være opmærksom på, om det er muligt at fjerne betrækket fra hynderne. Med aftagelige betræk er det i mange tilfælde meget nemt at fjerne pletten. Følg instruktionerne på plejeetiketten og lad vaskemaskinen gøre sit arbejde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *